Hulin koetuloksia v:sta 2012

NOME-B Ähtäri 4.10.2014

Tuomari: Tuija Hukkanen Tulos ALO0

Haku: Aloittaa hakutehtävän hyvällä ilmeellä liikkuen hyvin alueella saaden sieltä muutaman linnun ylös. Haun toista osiota ei kokeiltu.
Ohjattavuus: Koira ei ole tänään riittävästi ohjattavissa jotta tehtävä saataisiin suoritettua
Paikallistamiskyky: 1.markkeeraus varma ja nopea suoritus. 2.markkeeraus, havaitsee hyvin molemmat heitot. Noutaa viimeksi heitetyn nopeasti ja määrätietoisesti. Toisen pudotuksesta ei mielikuvaa  ja tehtävä jää siltäosin suorittamatta.
Riistankäsittely: Tiukka ote yhdestä lokista muutoin riistankäsittely moitteetonta
Muut ominaisuudet: Hyvä laukauksensietokyky
yleisvaikutelma: Noutaja joka tänään suorittaa hyvän 1.markkeerauksen sekä aloittaa hakutehtävän hyvällä asenteella. Tänään ei riittävästi ohjattavissa ja se epäonnistuu paikallistamistehtävässä. Nämä yhdessä saavat aikaan sen että tuomari keskeyttää kokeen.


MEJÄ Haukivuori 08.06.2014

Tuomari: Markku Hassinen Tulos VOI2/34p

Lähtömakaus tutkitaan ja ohjattuna edetään 1. osuudelle. Alkuosalla ojan luona tarkistuksia ja vattupusikko tuottaa vähän päänvaivaa. Puolivälin pari laajenpaa sivutarkastusta josta takaisin jäljelle. 1.kulmalla olevalle katkokselle veretyksen loppuun siirtä kaartaen  2-osuuden alkupuolelle. Heti 2.osuuden alkuosalla lähtee ukkometso jäljen päältä lentoon. Koiran saavuttaessa lähtöpaikan siitä ei päästä etenemään. Tuomitaan 1.hukka. Osoitetaan uusi alku jota edetään loppuosa 2.osuudesta välillä jäljeellä ja sen sivussa tarkastuksia tehden. 2.kulma tarkistaen takaa kaartaen sieltä 3.osuudelle. 3.osuus mennään välillä jäljen päällä ja sivulla lyhyitä tarkistuksia tehden 3.kulmalle. 3.kulman takana laajempi tarkistus ja sieltä 4.osuudelle. 4osuuden loppupuolella 1 laajempi tarkistus vasemmalle jäljestä ja loppu jäljen tuntumassa kaadolle. Sorkka napataan heti suuhun. Makauksista ylittää/ohittaa 1.,2., ja 4. ja osoittaa 3. Tänään koira suorittaa tehtävän hyvin ohjattuna. Chessie MEJÄmestari 2014!

MEJÄ Ruotsinpyhtää 18.05.2014

Tuomari: Leo Räsänen Tulos VOI0

Opastettu lähtö. Huli jäljestää toisen osuuden puoliväliin hyvin. Sen jälkeen ajaudutaan riistapolulle kaksi kertaa. Siitä joudutaan tuomitsemaan hukka kaksi kertaa peräkkäin. Kolmas hukka tulee kolmannen osuuden lopulla. Loppu mennään opetusmielelssä loppuun. Makauksista merkataan kolme. Katkokulmalle veretyksen loppuun rengastaen löytyy veretys uudelleen. Kaadon otti suuhunsa.

MEJÄ Sastamala 26.05.2013

Tuomari: Jari Salokanto Tulos VOI3/28p.

Huli lähti innokkaan pomppivana liikkeelle, mutta voimakas ilmavainu ei puuskittaisella tuulella tahtonut oikein toimia toivottavanlaisesti. Koira ajautui heti pitkään kaarrokseen toiselle sivulle. Sieltä tosin ilmavainu lopulta kuitenkin tuo koiran takaisin jälkiuralle. Samalla tyylillä mennään oikeastaan koko jälkisuoritus. Lisävaikeudeksi tulee vielä jälkiuran kaartuminen suolle, jossa lisääntyvät voimakkaat hajut vievät koiraa välillä kuin litran mittaa lähinnä jälkiuran oikealle puolelle. Pitkähköiltäkin retkiltä koira palaa ilmavainunsa opastamana lopulta aina jäljelle. Makuutkin koira merkkaa pysähtyen, nimittäin ne makuut, joiden kohdalla se sattuu olemaan jäljellä ja sellaisia on kokonaista kaksi. Muut makuut jäävät omaan rauhaansa eikä niiden lähellä edes käydä. Katkon koira oikaisee eleettömästi välittämättä käydä veren loppumispisteessä. Kaadon kohdalla koira tapansa mukaan on runsaasti sivussa jäljestä ja vaikka koiran käyttäytymisestä selvästi huomaa, että sen vainuun on jotain poikkeavaa tullut, ei se osaa kaadolle, vaan jäljestää ohi kohti autotietä. Koira palautetaan sorkan edeltävään maastoon ja koira käy noukkimassa kaadon suuhunsa. Verrattain hyvä nenä koiralla todella on, mutta keli ei ilmavainuista koiraa suosinut, ja toiveena olisi jatkoa ajatellen, että maavainuakin opittaisiin käyttämään. Pitkistä seikkailuista johtuen aikaakin kului jäljellä melko tasan kolme varttia.

MEJÄ Iitti 28.04.2013

Tuomari: Esa Pekkarinen Tulos: VOI1/42p.

Koira tutkii alkumakauksen ja aloittaa reippaan ilmavainuisen jäljestyksen joka etenee aivan jäljen tuntumassa. Makuu osoitetaan nopeasti. Kulmalla koira saa nenäänsä vastarinteestä uuden osuuden tuoksut ja oikaisee uudelle osuudelle. Toinen osuus myös jälkitarkasti. Makuu ohitetaan. Pienet tarkistukset ennen kulmaa, joka selvitetään pienellä takalenkillä. Kolmas osuus myös tarkasti, makuu osoitetaan  hyvin. Pienet tarkastukset metsätien ylityksen jälkeen, jäljen molemmin puolin. Katkokulmalla  koira ei mene veretyksen loppuun vaan oikaisee uudelle osuudelle, joka jäljestetään tarkasti. Makuu ohitetaan. Kaadolle suoraan ja se kiinnostaa. Hyvä suoritus.

NOME-B Virrat 16.09.2012

Tuomari: Pentti Åman ALO0

Haku: Aloittaa haun mukavasti tuoden riistoja tasaisesti. Loppua kohden haku suppenee voimakkaasti eikä koiraa saada uusille alueille.
Ohjattavuus: KOira ei ole tänään ohjattavissa
Paikallistamiskyky: Selvittää ykkösen suoraviivaisesti
Riistan käsittely: Moitteeton
Jäljestämiskyky: -
Muut ominaisuudet: Kuuliainen
Yleisvaikutelma: Koira joka suorittaa haun alkuosuuden sekä markkeerauksen mukavasti. Haun loppuosan tehottomuus yhdessä epäonnistuneen ohjauksen kanssa aiheuttaa sen ettei koiraa tänään palkita.

MEJÄ Pyhtää 26.08.2012

Tuomari: Markku Huttunen Tulos: VOI1/41p

Osoitetaan alkumakaus, jonka haistelee. Hieman varoen liikkeelle alkukrepityksen jälkeen. Koira työskentelee laajalla sik-sak -kuviolla ja välillä jäljen tuntumassa sekä pysähtelee edeten. Poikkeuksena 4.osuus jossa mennään hyvin jäljellä. Koiran työskentelytapa vaikuttaa jonkin verran etenevyyteen. 1. kulman oikaisee, 2. jossa katkos laajalla kaarroksella seuraavalle osuudelle. 3. hyvin. Makuista kaksi hätäisesti pysähtyen ja kahdesta ohi. Kaadon ottaa suuhun. Hieno suoritus koirakolta.


MEJÄ Kouvola 02.08.2012

Tuomari: Tuula Pekkalin Tulos: VOI1/43p

Huli tarkastaa alkumakuun nopeasti ja ampaisee matkaan. Ensimmäinen osuus hieman ajolinjoja kauempaa haeskellen, mutta palaten kuitenkin aina takaisin jäljelle. Asiaan saattoi vaikuttaa edellisiltana alueella havaitut Suomen armeijan sotilaiden konttausharjoitukset. Osuuden lopussa katkokulma, jonka Huli suorittaa muutamilla rengastuksilla. Toinen osuus sujuu jo paljon paremminja pienemmillä pyörähdyksillä. Kulma parilla syheröllä. Kolmas osuus todella hyvin kahdella syrjähypyllä. Kulma oikaisten. Neljäs osuus muutamalla narunmittaisella. Kaadon Huli kantaa autolle. Makuista kolme merkaten yksi ohi. Huli alkaa pikkuhiljaa osoittaa olevansa hyvässä jytkeessä. Pisteitä pudottavat ikävästi ensimmäisen osuuden suhmurointi, ohitettu kulma ja makuu.


MEJÄ Hamina 01.07.2012

Tuomari: Leena Kähkönen Tulos: VOI-

Ohjattu lähtömakauksen tutkiminen. ja kehuen suuntakrepille. Ilmasta nuuhkien kuljetaan hetki jäljen sivussa ja erkaudutaan kauemmaksi hampsimaan paarmoja, heinää syömään - 1.hukka. Uusin aluin lähestytään 1.makausta ja riistan jäljet houkuttavat vieden kiinnostuksen jäljestyksestä, kuitenkin koira palaa kuin ihmeen kautta makaukselle, osoittaen sen. Pian hätistellään paarmoja ja tuulisella kallio-osuudella pyöritään pitkään. Kehoituksien saattelemana koira kuitenkin etenee, mutta ohjaaja päättää keskeyttää kokeen, koska työskentely ei tunnu käynnistyvän ja aika ei tule riittämään päivän tehtävään.


MEJÄ Pyhtää 10.06.2012

Tuomari: Karla Sohlman Tulos: VOI1/40p

Huli tutkii lähdön, ja se aloittaa sopivavauhtisen, ilmavainua käyttävän jäljestyksen. Kaikki osuudet se etenee hieman rauhattoman oloisesti jäljen jommallakummalla puolella, edeten kuitenkin jäljen suuntaisesti. Se tekee pyörähdyksiä, jotka ovat tod. ripeitä. Koko jäljen aikana Huli jäljestää jäljen päällä parilla osuudella vain hetken, parilla pidemmän pätkän. Koira on kuitenkin koko ajan tietoinen missä jälki menee. 1. kulma teettää töitä, mutta selviää. 2. kulma, jolla katko, laajoin lenkein jatkoon. Kolmas kulma pienellä taustan tarkastuksella. Makauksista 1. yli ei noteeraa. 2., 3. ja 4.osoitetaan. Kaadolle tullaan ja tuo sorkan ohjaajalle. Hulin jälkityö oli tänään hyvin rauhattoman oloista. Se tiesi koko ajan missä jälki on, mutta tykkäsi lenkittää ohjaajaa. Pisteisiin vaikuttaa tänään 1. makuu, 1. kulma ja yleisvaikutelma


NOME-B Kouvola 03.06.2012

Tuomari: Raimo Huttunen

Haku: -
Ohjattuvuus: Ei ole juurikaan ohjattavissa tänään
Paikallistamiskyky: Näkee mol. pudotukset. Noutaa linnun vedestä itsenäisesti, mutta tarvitsee ohjaajan tukea rantaa heitetyn linnun  noutamisessa
Riistan käsittely: Pudottaa linnut ennen luovutuksia ja käsittelee  niitä melko voimakkaalla otteella palauttaessaan ohjaajalle
Jäljestämiskyky: -
Muut ominaisuudet: Saisi olla paremmin hallittavissa
Yleisvaikutelma: Työskentelynhaluinen koira, jolla puutteita useilla osa-alueilla


MEJÄ Luumäki 20.05.2012

Tuomari: Tuire Lindfors Tulos: VOI2/31p

Alkumakaus nuuhkitaan & ohjattu aloitus. Vahvasti ilmavainuinen koira aloittaa jäljestyksen puolittain jäljestäen ja puoliksi ulkoillen. 1.osuus pääosin jäljen sivussa, makuu ohitetaan. 1.kulma, katkokulma, koira menee sisäkautta veretyksen loppuun, osoittaa lopulta veren loppuneen, mutta ei lähde itse uudelle osuudelle, tästä hukka. Uuden alun myötä löytää pian vesilammikon, jossa leikkisästi vilvoittelee. Ohjaajan voimakkaan kehoituksen myötä jäljestys käynnistyy, on aikaisempaa selvästi määrätietoisempaa, jälkitarkkaa & eteenpäin pyyrkivää aina kaadolle asti, muutama pieni tarkistus metsän eläinten jättämillä jäljillä. 2.kulma takaa varmentaen, 3.kulma laajahkolla lenkillä. 2., 3. ja 4.makaus osoitetaan selvästi pysähtyen & tutkien. Kaadon omisti nuuhkimalla & vieden sen ohjaajalle. Loppua kohti paraneva, hyvä suoritus.

MEJÄ Kouvola 13.05.2012

Tuomari: Esa Pekkarinen Tulos: VOI2/32p

Koira aloittaa alkumakauksesta rauhallisen ilmavainuisen jäljestyksen jäljen tuntumassa. 1.osuudella pari tarkistusta, makuusta ylitse. Katkokulmalla koira saa ilmasta vainun ja oikaisee toiselle osuudelle. Toisella osuudella pari tarkistusta jäljen molemmin puolin. Makuu osoitetaan. Kulmalla suoraan ja aivan hukkaa hipoen koira palaa jäljelle. 3.osuudella enemmän tarkistuksia, makuusta ohitse. Kulma ensiksi voimakkaasti oikaisten, sitten kulmalle palaten. Viimeisellä osuudella runsaasti tarkistuksia, makuu ohitetaan. Kaadolle suoraan ja se kiinnostaa koiraa. Osaava jäljestäjä, jonka pisteitä tänään pudottaa makuut, kulmat ja lukuisten tarkistusten myötä myös yliaika.

MEJÄ Iitti 29.04.2012

Tuomari: Esa Pekkarinen Tulos: VOI2/30p

Koira aloittaa alkumakaukseslta voimakkaasti ilmavainuisen jäljestyksen jäljen tuntumassa. Kallion päällä koira tarkastaa tuoksuja tuulen yläpuolella, jonka jälkeen jatkaa itsenäisesti jäljestystä. Ennen kulmaa tarkistuslenkki, josta koira ajautuu sivuun ohi kulman, eikä pysty palaamaan itsenäisesti jäljelle. Hukka. Toinen osuus jäljen tuntumassa  tehden useita tarkistuksia, kulma tarkasti. Kolmannella osuudella aukon keskellä työssä ollut moto aiheuttaa useita tarkastuksia. Katkokulma rengastamalla. Viimeisellä osuudella tarkkuus paranee ja viimeinen makuukin merkataan. Muut makuut ylitettiin. Kaadolle takaa kiertäen, ja se kiinnostaa koiraa. Hyvä jäljestäjä, tiesi missä jälki on mutta näki tarpeelliseksi tarkistella ympäristöä.

2 kommenttia:

  1. Hienoa Hulivili!
    Viimeinkin saitte sen valioitumisen aikaiseksi!

    Minä puolestani kiitän suuresti Mari avustamisestasi Mejän-saloihin!

    VastaaPoista

Mejäkämmekkäät

Nyt on kädenlämmittimet valmiit tulevaa mejäkautta varten. Mitäpä muuta... Influenssa jyllää meidän perheessä, 4/5 on tällä hetkellä sairaa...